Mijn zus is mijn schat – Kelly Theunis

Marcel is 10 wanneer zijn zusje Mira aan leukemie sterft.  Hij noemde haar Leukemira en dat vond ze ontzettend grappig.  Als hij haar dagboek vindt, besluit hij er zelf verder in te schrijven.  Een jaar lang schrijft hij alles van zich af, over mensen die niet lijken te weten wat tegen hem te zeggen, over een mama die de wereld om zich heen niet meer lijkt te zien, maar ook over de momenten die hem kracht geven en de mooie herinneringen die hij heeft aan zijn zus.

Kelly Theunis debuteerde vorig jaar met “Dessertvorkjes en andere belangrijke dingen”.  Opnieuw slaagt ze erin een moeilijk thema op kindermaat te brengen.  De korte zinnen met eenvoudige woorden hebben een grote kracht en geven de gevoelens van Marcel feilloos weer. Annelies Vandenbosch zorgde ook deze keer voor warme illustraties die het verhaal nog net dat ietsje meer geven.  Het verhaal is erg aangrijpend en lijkt zomaar uit het leven gegrepen.  Het is een boek dat troost kan bieden aan wie iets gelijkaardigs meemaakt, maar ook aan al wie hen omringt.  Zowel voor volwassenen als kinderen vanaf 8 jaar is het een aangrijpend verhaal dat een kijkje geeft in het hoofd van een kind dat moet omgaan met een groot verlies.  Een uitstekend boek dat je niet onberoerd laat!  

“Mijn zus is mijn schat” van Kelly Theunis is het aangrijpende verhaal over een 10-jarige jongen die zijn zus verliest aan leukemie.

Met dank aan Baeckens Books voor dit aangrijpende recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789464290110
Verschijningsdatum: 21/10/2021
Aantal bladzijden: 112
Uitgeverij: Baeckens Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s