Films die nergens draaien – Yorick Goldewijk

De mama van Cato is overleden toen zij geboren werd.  Sindsdien is haar papa stil en afwezig.  Op een dag vindt Cato een visitekaartje van mevrouw Kano die in een verlaten bioscoop films laat zien die nergens draaien.  Cato is geïntrigeerd, gaat er langs en mag er mevrouw Kano helpen.  Het is het begin van een wonderbaarlijk avontuur door tijd en herinneringen, waardoor ze haar papa van een heel andere kant leert kennen.

Yorick Goldewijk schrijft kinderboeken met een goede dosis fantasie. Eerder schreef hij de Bily Extra Plankgas boeken.  In zijn nieuwe boek slaagt hij erin een serieus onderwerp met een stevige dosis fantasie te combineren.   Dit verhaal met sterke personages ontvouwt zich stap voor stap, het zet je op het verkeerde been, doet je nadenken en houd je werkelijk tot de laatste zin in spanning.  En die laatste zin, ik kan je het je verzekeren, tovert een lach op je gezicht en laat je het boek door een andere bril bekijken.  Dit knappe jeugdboek barst van de originaliteit, van het gevoel waarmee de personages gevormd werden en bekijkt het leven vanuit een hele fijne bril.  Een boek dat je zowel doet lachen, een traan laat wegpinken, je ontroert, verrast en bijblijft!  Kortom een absolute aanrader voor lezers vanaf 10 jaar.

“Films die nergens draaien” van Yorick Goldewijk is een sterke jeugdroman over herinneringen en familiebanden, verpakt met een flinke dosis fantasie.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Ploegsma voor dit zalige recensie-exemplaar!


⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021681825
Verschijningsdatum: 15/09/2021
Aantal bladzijden: 246
Uitgeverij: Ploegsma

Een gedachte over “Films die nergens draaien – Yorick Goldewijk

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s