Vegan comfort – Milou Van der Will

Net als heel wat gezinnen proberen ook wij vegetarische gerechten in onze weekmenu’s in te passen.  Met twee échte vleeseters in huis is dat niet altijd makkelijk en op vegetarische dagen is er soms al van ‘s morgens kritiek op het gerecht dat die avond op tafel zal komen.  We zijn hier echter wel fan van stoofpotjes en Oosters gerechten.  We waren dus heel benieuwd en hadden grote verwachtingen van “Vegan Comfort” het nieuwe kookboek van @thegreenchopstick.  

Milou neemt je mee in de wereld van tofu, noedels, curry en dumplings en buns.  Daarbij geeft ze recepten mee die vaak niet al te veel tijd in beslag nemen, maar zijn er ook een paar extraatjes voor als er wat meer tijd is.  Zo geeft ze een aantal leuke recepten mee voor huisgemaakte noedels of tofu.  Waar ik bij vegetarische gerechten automatisch denk aan recepten boordevol groenten, is dit bij de recepten in dit boek niet steeds het geval. Zo bevatten een aantal van de noedelgerechten de heerlijkste sauzen en tofu of een andere vleesvervanger zonder daarbij veel groenten te gebruiken.  Tofu is voor mij nog steeds een ingrediënt waar ik niet vaak mee aan de slag ga.  Ik vond het dus wel fijn dat dit boek heel wat tips bevat om tofu goed klaar te maken.  Daar ga ik binnenkort zeker mee aan de slag.

Als eerste testgerecht kozen we hier voor de miso-linzenstoof met pastinaakpuree.  Dit gerecht was geen onverdeeld succes en kon jammer genoeg niet alle huisgenoten bekoren.  Vooral diegenen die al wat kritischer tegenover vegetarische gerechten staan konden we deze keer niet overtuigen.  Hoewel het best wel een fijn gerechtje was, miste het toch wat pit, wat wij hier wel goed maakten door wat gerookt paprikapoeder toe te voegen.  Dit wordt dus geen blijvertje, maar in de volgende weken proberen we nog wat andere gerechtjes uit, waar hopelijk wel een toppertje uit volgt.

Met dank aan Mythras Books en Uitgeverij Good Cook voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789461432612
Verschijningsdatum: 8/11/2021
Aantal bladzijden: 256
Uitgeverij: Good Cook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s