Het eiland – Libby Page

Lorna en haar tienerdochter Ella wonen alleen in Londen, nadat Lorna lang geleden brak met haar ouders.  Ella heeft echter contact gezocht met haar nichtje en als de ouders van Lorna overlijden, besluiten ze samen terug te keren naar het Schotse eiland waar Lorna opgroeide. 
Alice en Jack (de broer van Lorna) leiden een gelukkig leven op het eiland en leven er op het ritme van de natuur.  Jack is echter erg gesloten en Alice heeft het vaak moeilijk om echt tot hem door te dringen.
Het weerzien tussen Lorna en Jack loopt niet zo makkelijk, tussen hen in staan de gebeurtenissen uit het verleden.

Libby Page werd bekend met haar internationale bestseller “Het zwembad”.  In haar nieuwe roman neemt ze ons mee naar een ruig Schots eiland met een hechte gemeenschap.  in dit prachtige kader vertelt ze een mooi verhaal over vriendschap, familie, geheimen uit het verleden en persoonlijke groei.  Hoewel het plot eerder doorzichtig is en geen grote verrassingen bevat is het boek toch het lezen waard.  De vlotte schrijfstijl, sympathieke personages en de sublieme locatie zorgen voor enkele uren ongedwongen en fijn leesplezier.  Een warm verhaal voor die momenten waarop je gewoon in een boek wil duiken en genieten!

“Het eiland” van Libby Page is een fijne, warme roman over vriendschap, familie en thuiskomen die zich afspeelt op een prachtige locatie in Schotland.

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor die fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026355974
Verschijningsdatum: 11/10/2021
Aantal bladzijden: 415
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaald door Marja Borg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s