Twijgje – Jan Hughes & Ruth Hengeveld

Twijgje groeit in het oerbos naast haar grote Moederboom.  Ze droomt ervan net zo groot te worden als de rest van haar bomenfamilie.  Dankzij de paddenstoelen krijgt ze voldoende voedsel van de Moederboom, waardoor ze langzaam maar zeker steeds groter en sterker groeit. De Moederboom leert haar geduldig te zijn, zodat ze mooi rechtop kan uitgroeien tot een sterke boom.  Doorheen de seizoenen wordt ze jaar na jaar sterker tot ze zelf een Moederboom wordt.

Jan Hughes werkte voor haar prentenboekendebuut samen met de Nederlandse Ruth Hengeveld die al meerdere prentenboeken illustreerde. De fijne tekst over het leven van een kleine boom, aangevuld met de dromerige illustraties scheppen een erg warme sfeer.  Je waant je zo midden in het bos!  De focus van het verhaal ligt op het leven van bomen, hoe ze groeien, communiceren en zorg dragen voor elkaar.  Er kan echter ook feilloos een link gelegd worden naar de band tussen moeder en kind.  Een breed inzetbaar boek dat zowel op school als thuis een mooie plaats verdient in de boekenkast.  Om samen met kinderen vanaf 5 jaar van te genieten!

“Twijgje” van Jan Hughes en Ruth Hengeveld is een sfeervol prentenboek over het leven van bomen.

Met dank aan Samsara Books voor dit warme recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789493228443
Verschijningsdatum: 5/11/2021
Aantal bladzijden: 26
Uitgeverij: Samsara Books
Vertaald door Naomi Tieman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s