De Orion express – Marieke De Smet


Lieze en Lars dromen ervan samen avonturen te beleven. Vanuit het ziekenhuis is dat echter niet zo makkelijk.  Tot ze op een nacht door de Snor uit hun bed gehaald worden en meegenomen worden naar de Orion express.  Op de trein ontmoeten ze heel wat nieuwe mensen, elk met hun eigen problemen.  Samen beleven ze de gekste avonturen, maar dan lijkt Lieze het elke dag wat moeilijker te hebben.

Marieke De Smet kreeg inspiratie voor haar kinderboekendebuut terwijl ze zelf lange tijd in het ziekenhuis moest verblijven.  In een aangrijpend verhaal probeert ze kinderen die hetzelfde meemaken een hart onder de riem te steken.  Daarbij combineert ze een gezonde dosis realisme met de kracht van fantasie.   De twee zieke kinderen komen terecht in een fantasierijke wereld waar ze gekke avonturen beleven.  Ze leren echter ook dat pijn in vele vormen kan bestaan en dat fantasie niet elk probleem kan oplossen.  Een fijn boek voor lezers vanaf 9 jaar met fijne illustraties van Jelle Van Den Heede over vriendschap, fantasie, ziek zijn en afscheid nemen.  

“De Orion express”, het kinderboekendebuut van Marieke De Smet, is een aangrijpend maar fantasierijk verhaal over ziek zijn en vriendschap.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789401479905
Verschijningsdatum: 21/09/2021
Aantal bladzijden: 186
Uitgeverij: Lannoo

Meer weten over Marieke? https://mariekedesmet.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s