Scrooge en kleine Tim – A Christmas Carol bewerkt door Serge Simonart – Charles Dickens

Weinig verhalen zijn zo bekend als A Christmas Carol!  Het boek is een echte klassieker, werd meermaals verfilmd en blijft ook vandaag mensen aanspreken.  

Voor wie het geheugen even wil opfrissen:  Ebenezer Scrooge, een vrek eersteklas zonder greintje mensenliefde, wordt op kerstavond bezocht door de geest van zijn zakenpartner.  Die waarschuwt hem dat hij zijn leven moet beteren en stuurt drie geesten op hem af die hem meenemen in het verleden, het heden en de toekomst.   Ze openen zijn ogen en hoe langer de nacht duurt, hoe meer hij zich begint te schamen.  Vooral kleine Tim, het zieke zoontje van zijn klerk, laat een diepe indruk na.

Deze mooie editie in rood met gouden accenten, doet het klassieke verhaal alle eer aan.  Van zodra je het boek openslaat waan je je terug in het Victoriaanse Engeland.  Deze bewerking van Serge Simonart, leest ontzettend vlot en voelt eigentijds aan, zonder daarbij de sfeer van Londen in de Victoriaanse tijd te verliezen.  Dit stemmige verhaal met hier en daar wat griezelige accenten is een perfect boek om tijden de feestdagen te (her)lezen of voor te lezen en verdient absoluut een plekje in elke boekenkast.  De mooie boodschap van het verhaal blijft ook vandaag brandend actueel.   

Met dank aan Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts voor dit prachtige recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789463933407
Verschijningsdatum: 20/11/2020
Aantal bladzijden: 119
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s