Wat is er eigenlijk met jou gebeurd? – Jenny Jordahl

Janne is een lief, wat mollig meisje dat op school, maar ook in het dagelijkse leven veel opmerkingen krijgt over haar gewicht.  Om deze opmerkingen te vergeten, koopt ze allerlei lekkers en gaat ze steeds meer eten.  Ze wordt er echter alleen verdrietiger van en heeft het steeds moeilijker om vriendschappen te sluiten.  Haar ouders willen haar helpen en zetten haar aan om op dieet te gaan.  Janne gaat daarop steeds minder eten en valt aan een heel snel tempo af.  Haar gewichtsverlies lijkt de pesterijen bovendien niet te stoppen.  Op een dag barst de bom en kan ze eindelijk al haar zorgen aan haar ouders vertellen.  Het is een eerste stap naar beterschap.

De Noorse Jenny Jordahl won in 2020 met deze indrukwekkende graphic novel de Brage-prijs voor beste kinderboek en de Pondus-prijs voor beste graphic novel.  Het zal dus niet verwonderen dat dit bijzondere boek over vrede vinden met jezelf echt wel indruk maakt!  De prachtige illustraties geven de innerlijke strijd van Janne met veel gevoel weer.  Het verhaal is herkenbaar en lijkt uit het leven gegrepen.  De invloed van pesterijen en opmerkingen die vaak goedbedoeld zijn worden heel mooi in woord en beeld gebracht.  Het grote voordeel van graphic novels is dat kinderen die niet graag lezen ook sneller tot lezen kunnen aangezet worden.  Dit boek verdient dus zeker een plaats in elke klasbib van de derde graad basisonderwijs én de eerste graad secundair onderwijs.  Een absolute aanrader die een grote indruk nalaat!

‘Wat is er eigenlijk met jou gebeurd?” van Jenny Jordahl is een indrukwekkende, aangrijpende graphic novel voor tieners over de moed vinden om jezelf te zijn.

Een grote dankjewel aan VBK België en uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor dit indrukwekkende recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789024597697
Verschijningsdatum: 25/11/2021
Aantal bladzijden: 216
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Vertaald door Bernadette Custers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s