Broed – Jackie Polzin

In haar tuin houdt een vrouw vier kippen, die ze bemoedert alsof het haar kinderen zouden zijn.  Met grote zorg probeert ze het leven van de kippen zo aangenaam mogelijk te maken, maar dat loopt niet altijd zoals ze wil.  Een strenge winter, roofdieren en een dosis ongeluk maken haar opdracht niet makkelijk. Ondertussen probeert ze om te gaan met een groot verlies dat haar in zijn greep houdt.

Dit debuut van Jackie Polzin werd genomineerd voor de 2021 Center for fiction First Novel Prize.  De roman over een groepje kippen en de vrouw die er zorg voor draagt, gaat over zoveel meer dan dat.  Op de achtergrond van dit rustig voortkabbelende verhaal schuilt een verhaal over diepe rouw.  Dankzij de kippen houdt de vrouw zich staande en probeert ze dag per dag haar verdriet te verwerken. Met veel oog voor detail schetst de auteur de omgeving en de leefwereld van de vrouw en haar kippen en zo kan je je naadloos in die wereld verplaatsen.  Dit verrassende boek is ontzettend goed geschreven en doet alvast uitkijken naar meer van deze beginnende auteur!

“Broed”, de debuutroman van Jackie Polzin, is een prachtig verhaal over rouw, familiebanden én over kippen.

Dankjewel aan VBK België en Uitgeverij Atlas Contact voor dit verrassende recensie-exemplaar.  

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025470166
Verschijningsdatum: 18/10/2021
Aantal bladzijden: 213
Uitgeverij: Atlas Contact
Vertaald door Koen Boelens en Helen Zwaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s