Het geluk van schildpad – Tiny Fisscher & Barbara de Wolf

Hoe gaat dat precies complimentjes geven?  Waar vind je geluk?  Wat is mooi zijn?  

Schildpad denkt vaak over woorden na, proeft ze en probeert hun echte betekenis te ontdekken.  Met deze woorden gaat hij op pad en samen met de andere dieren probeert hij ze vorm te geven.  Zo leert hij zeven levenslessen, die ons leven elke dag een beetje mooier kunnen maken.   “Het geluk van schildpad” is een verzameling van zeven korte verhaaltjes over de kleine dingen die ons leven de moeite waard maken.   

Tiny Fisscher, die jarenlang ervaring heeft met het schrijven van kinder- en jeugdboeken, laat kinderen in mooie, poëtische teksten kennismaken met de kleine gelukjes in het leven.  De korte verhaaltjes lenen zich uitstekend tot voorlezen of samen lezen om daarna het gesprek met kinderen aan te gaan en te filosoferen.  Treffende illustraties van Barbara de Wolf in haar typische collagestijl, brengen de emoties van schildpad erg goed in beeld.  Beeld en tekst vormen een prachtig geheel en maken een boek met veel diepgang.  Een aanrader om met kinderen vanaf 4 à 5 jaar van te genieten.

“Het geluk van schildpad” van Tiny Fisscher en Barbara de Wolf brengt de kleine, dagelijkse gelukjes op een mooie manier in woord en beeld.


Met dank aan Samsara Books voor dit recensie-exemplaar om te koesteren.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789493228429
Verschijningsdatum: 12/11/2021
Aantal bladzijden: 64
Uitgeverij: Samsara Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s