Gerda de goudvink – Mark Haayema & Medy Oberendorff

Als Gijs overlijdt, blijven de vogels in zijn volière alleen achter.  Het zaad wordt niet meer bijgevuld en het water niet meer ververst.  Het zorgt ervoor dat de vogels wat bang worden en ze besluiten te overleggen.  Enkel de wijze vogels mogen hieraan deelnemen, dat is meestal de oudste van een bepaalde vogelsoort.  De loopvogels mogen niet deelnemen, want kunnen niet bij het hoogste stokje.  De wijze vogels raken het echter niet eens.  Gelukkig heeft Gerda de goudvink een idee.

Mark Haayema schrijft kinderboeken, werkt mee aan kinderprogramma’s en schrijft kinderliedjes.  Gerda de goudvink is het tweede deel in de prentenboekenreeks “Vreemde vogels”, eerder verscheen Johannes de parkiet.  Dit is een atypisch prentenboek, met een eerder serieuze tekst over toch wel grote thema’s.  Het boek kan onder andere ingezet worden om met kinderen gesprekken aan te gaan over macht en politiek.  Hierdoor is het boek eerder geschikt voor iets oudere kinderen vanaf 6 jaar.  De illustraties van Medy Oberendorff zijn prachtig, waarheidsgetrouw en getuigen van een groot talent!

“Gerda de goudvink” van Mark Haayema en Medy Oberendorff is een atypisch prentenboek dat thema’s als macht en politiek bespreekbaar maakt.

Met dank aan De Boekenboom en Uitgeverij Rubinstein voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789047628545
Verschijningsdatum: 4/06/2021
Aantal bladzijden: 36
Uitgeverij: Rubinstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s