Het kleine huis bij de rivier – Selma Noort

Joes en Amber wonen met hun hele familie in verschillende huizen dicht bij de rivier.  Ze hebben er de tijd van hun leven.  Op de dijk wordt het echter steeds gevaarlijker.  Door grote werken nabij is er heel wat verkeer, en vooral bij Joes raast het verkeer vlakbij zijn venster.  Op een nacht loopt het mis en rijdt een vrachtwagen de kamer van Joes binnen.

Selma Noort schreef eerder al heel wat kinder- en jeugdboeken die verschillende prijzen wonnen.  Met “Het kleine huis bij de rivier” staat ze op de longlist voor de Boonprijs.  Ze schrijft het verhaal van twee gewone kinderen die op een bijzondere plek wonen.  De mama van Joes is van Syrische afkomst.  Op subtiele wijze komt dit in het verhaal naar voor.  Een mooi, positief verhaal met een verdrietig kantje dat aparte thema’s zoals afkomst, onteigening en veiligheid aansnijdt.  Het is een verhaal dat rustig voortkabbelt, dat vooral focust op het dagelijkse leven zoals het is.  Dat zorgt ervoor dat dit eerder een boek is voor gevorderde lezers die al op zoek kunnen gaan naar de diepere betekenis.

“Het kleine huis bij de rivier” is het nieuwste boek van Selma Noort over een jongen die in een huisje woont dat ingeklemd is tussen de weg en de rivier.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Leopold voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789025881504
Verschijningsdatum: 29/09/2021
Aantal bladzijden: 208
Uitgeverij: Leopold

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s