Het grote beroepenboek van Fiep – Fiep Westendorp

Weet jij al wat je later worden wil?  Als je op zoek bent naar inspiratie, dan vind je in dit boek wel 40 beroepen.  Elk beroep wordt voorgesteld met een grappig, treffend versje van Joren en Kasper van der Voort.  Uiteraard werd elk beroep prachtig geïllustreerd door Fiep Westendorp in haar zo gekende stijl.  Daarbij worden de beroepen niet stereotiep voorgesteld, maar werd er geprobeerd de beroepen zo divers mogelijk voor te stellen.

In elf categorieën kunnen kinderen zoeken in de beroepen aan de hand van hun interesses en talenten.  Bovendien maken ze op het einde van het boek ook kennis met een aantal beroepen die niet meer bestaan zoals kolenboer of ketellapper.  Aan de hand van een grappig diagram met ja/nee vragen, komen kinderen bij een bepaalde categorie uit.  

Een fijn boek dat een mooi plaatsje verdient in de schoolbibliotheek, maar ook thuis in de kast zeker niet zal misstaan.  

Met dank aan De Boekenboom en Uitgeverij Rubinstein voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789047628750
Verschijningsdatum: 8/10/2021
Aantal bladzijden: 113
Uitgeverij: Rubinstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s