Het landhuis aan het front – Steven Conte

1941.  De Duitse legerarts Paul Bauer bevindt zich aan het oostfront en krijgt de opdracht om in het oude landhuis van Tolstoj een veldhospitaal op te richten. De Russische Katerina is verantwoordelijk voor het beheer van het landhuis en ziet het Duitse leger niet graag komen.  Ondanks de bikkelharde Russische winter en hun tegengestelde belangen, bloeit er iets tussen Paul en Katerina.  De oorlog komt echter met de dag dichterbij en een afscheid is onvermijdelijk.

Van kinds af wist Steven Conte reeds dat hij op een dag schrijver wou worden.  In 2008 publiceerde hij zijn eerste boek en won er de prestigieuze Prime Minister’s Literary Award mee.  De cover van dit boek deed me onmiddellijk aan een romantisch-historisch, misschien wat melig verhaal denken.  Niets is echter minder waar! Hoewel er wel degelijk een romantisch aspect aanwezig is in het boek, zijn het vooral de erg gedetailleerde beschrijvingen van het werk in het veldhospitaal die dit boek zo bijzonder maken.  Steven Conte is er in geslaagd een erg filmisch beeld van de Russische oorlogswinter te schetsen en zet een onderbelicht deel van WOII in de kijker.  Een boeiende historische roman verteld vanuit het perspectief van een Duitse legerarts die niet echt overtuigd is van de oorlog.   Een verrassend boek voor liefhebbers van historische romans!

“Het landhuis aan het front” van Steven Conte, is een verrassende historische roman die de Russische oorlogswinter in beeld brengt vanuit het perspectief van een Duitse legerarts.

Met dank aan HarperCollins Vlaanderen en Holland voor dit fijne recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789402708882
Verschijningsdatum: 13/10/2021
Aantal bladzijden: 398
Uitgeverij: Harpercollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s