Bas & Klara in de gewoontoren – Thaïs Vanderheyden

Bas en Klara wonen met hun alleenstaande papa in het onderste appartementje in een flatgebouw dat ze de geWOONtoren noemen.  Als Bas het koordje van hun ballon loslaat, zweeft de ballon naar boven.  Bas en Klara gaan er achteraan en gaan zo langs bij alle bewoners van de geWOONtoren.  De bewoners zijn erg divers, zo is Grietje weduwe, is er een nieuw samengesteld gezin, een bejaard koppel en zowat alles daartussenin.  Slagen ze erin hun ballon terug te vinden?

Thaïs Vanderheyden veroverde Vlaanderen met haar Spiekpietjes.  Bas & Klara zijn de hoofdrolspelers in haar nieuwe reeks.  Dit eerste deel in de reeks focust op gezinnen en manieren van samenwonen.  Tijdens hun tocht door het gebouw komen Bas & Klara met allerlei gezinnen, gezinnen met of zonder kinderen, gezinnen met alleen maar mannen of vrouwen en ook gezinnen met een andere achtergrond.  Op die manier zal elke kind zichzelf of het gezin waarin hij woont kunnen herkennen.  Dit boek leent zich dus perfect om met kinderen het gesprek aan te gaan over al deze mogelijke manieren van samenleven die allemaal heel gewoon zijn.  De bijzondere illustraties in maquettestijl met geboetseerde personages barsten van de details en staan garant voor uren kijk- en zoekplezier.  Een zalig prentenboek, helemaal op maat van onze hedendaagse samenleving, dat doet verlangen naar meer.  Een aanwinst voor de klasbib of de boekenkast thuis.

“Bas & Klara in de gewoontoren” is een prachtig prentenboek van Thaïs Vanderheyden over gezinnen en alle mogelijk vormen van samenleven.

Met dank aan De Boekenboom en De Limonadefabriek voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789463889209
Verschijningsdatum: 7/05/2021
Aantal bladzijden: 28
Uitgeverij: De Limonadefabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s