Engel van Mesopotamië – Brenda Meuleman

Helen King is een uitzonderlijke vrouw, aan het begin van de 20ste eeuw, studeert ze niet alleen met first class honours af in Oxford, ze beklimt ook één van de hoogste toppen in de Alpen en gaat op ontdekking in de woestijn in Mesopotamië.  Uiteindelijk belandt ze in Bagdad waar ze een belangrijke schakel is tussen de plaatselijke bevolking en het Britse koloniale bestuur.   Achter al deze successen, schuilt echter een vrouw die gebukt gaat onder een vreselijk jeugdtrauma, dat haar blijft achtervolgen.  

Deze derde historische roman van Brenda Meuleman is losweg gebaseerd op het leven van de Engelse ontdekkingsreizigster en archeologe Gertrude Bell.   Ze vertelt het verhaal van een vrouw die haar tijd ver voor was.  De vooruitstrevende, avontuurlijke vrouw kan toch haar stempel drukken op een wereld die door mannen geregeerd wordt.  Haar gedachten, gevoed door gebeurtenissen uit het verleden nemen echter steeds meer de overhand en ontwrichten haar leven.  Ik had even tijd nodig om in dit bijzondere boek te komen en een klik te maken met de personages.  Eens dat gebeurd was, kon ik echt wel genieten van dit verhaal over een uiterlijk heel sterke vrouw, die worstelt met een innerlijke strijd.  Deze roman zal zowel liefhebbers van historische als psychologische romans aanspreken.

“Engel van Mesopotamië” van Brenda Meuleman vertelt het verhaal van een bijzondere vrouw die haar tijd ver vooruit was, maar gebukt gaat onder gebeurtenissen uit haar verleden.

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789026350078
Verschijningsdatum: 26/10/2021
Aantal bladzijden: 308
Uitgeverij: Ambo|Anthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s