Ver weg, dichtbij – Helen Fischer

Faye is gelukkig getrouwd en heeft twee dochters.  Ze worstelt echter met het gemis van haar moeder die overleed toen ze acht was.  Ze groeide verder op bij een vriendelijk, ouder echtpaar.   Als ze op een dag in een oude doos op zolder stapt, komt ze terug in het verleden terecht en ontmoet ze haar moeder en haar jongere zelf.  Het geeft haar de kans om echt kennis te maken met haar moeder en antwoorden te krijgen op haar vele vragen.  Terug in het heden, komt ze voor een dilemma te staan: teruggaan naar het verleden en haar moeder nog beter leren kennen of in het heden blijven en er echt zijn voor haar gezin.

Helen Fischer studeerde psychologie en ergonomie, dit is haar debuutroman.   Omgaan met verlies en tijdreizen staan echt centraal in dit boek.   Het concept van tijdreizen is geen makkelijk onderwerp om geloofwaardig te laten overkomen.  In sommige boeken zoals “Outlander” werkt dit zonder dat je je daarbij grote vragen stelt, misschien omdat er een veel groter verhaal aan verbonden is.  In dit boek staat het tijdreizen heel wat centraler.  De manier waarop en het einde dat daaruit voortvloeit kwamen voor mij ongeloofwaardig en vreemd over.  De auteur heeft een aparte vertelstijl waarbij de lezer persoonlijk aangesproken wordt.  In sommige passages voelt dit echt gekunsteld aan.  Hoewel het idee achter het verhaal best origineel is en de gevoelens van het hoofdpersonage realistisch beschreven worden, kon deze roman mij niet overtuigen.

“Ver weg, dichtbij”, de debuutroman van Helen Fischer, vertelt het verhaal van een vrouw die door tijdreizen een band kan opbouwen met haar overleden moeder.  

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor dit recensie-exemplaar.


⭐⭐
ISBN: 9789026356865
Verschijningsdatum: 29/10/2021
Aantal bladzijden: 345
Uitgeverij: Ambo|Anthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s