Duisterhuys – Tom Thys

Moussa is erg geboeid door filmpjes van urban explorers, die in verlaten gebouwen ronddwalen.  Wanneer in één van die filmpjes een gillend meisje in beeld komt, dat hem persoonlijk aanspreekt, schrikt hij zich rot.  Zijn nieuwsgierigheid wint het echter van zijn angst.  Hij besluit het angstige meisje te helpen en komt zo terecht in Duisterhuys.  Om zichzelf en het meisje te redden moet hij de deuren van alle kamers sluiten.  In deze kamers huizen echter zijn grootste angsten…

Tom Thys schrijft griezelboeken en horrorverhalen voor volwassenen en voor kinderen.   Eerder publiceerde hij de tweedelige reeks rond de Gruweltoren.  “Duisterhuys” is het eerste deel in de reeks Middernachtmerries.  Het is een vlot verhaal voor moedige tieners die houden van actie, spanning en griezelen.  In korte hoofdstukken, die tot leven komen door de illustraties van Leslie Saurus, wordt de lezer geprikkeld en aangezet om verder te lezen.  De auteur heeft de spanning en actie goed weten te doseren, waardoor het verhaal echt op maat is van de leeftijdsgroep (10+) waarvoor het bedoeld is.  Spanning en griezelen, zonder dat het echt gruwelijk wordt!  Het thema angst en je angsten overwinnen komt op een originele manier aan bod.  Tom Thys is in dit boek echt gegroeid als auteur en dat maakt me benieuwd naar zijn toekomstige uitgaven.

“Duisterhuys” van Tom Thys is een spannend griezelboek voor jonge tieners over angsten en hoe die te overwinnen.

Met dank aan Tom Thys en Uitgeverij Horizon voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464100075
Verschijningsdatum: 4/10/2021
Aantal bladzijden: 160
Uitgeverij: Horizon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s