Dag Vader, – Sam De Graeve

Op een dag krijgt Sam telefoon van zijn moeder.  Ze meldt hem dat zijn vader opgenomen is in het ziekenhuis. Gevoed door een zekere angst, schrijft Sam een brief aan zijn vader.  Een brief waarin hij alles wil zeggen, wat nog te zeggen valt. Hij haalt herinneringen op aan gebeurtenissen in zijn jeugd, aan hoe hij zijn vader ervaren heeft, maar zeker ook aan de reis die ze samen langs de Muur van Hadrianus aflegden.  

“Op zich is het mooi dat de punt van het leven het punt is.”

Sam De Graeve is naast televisiemaker en uitgever ook vader en echtgenoot.  In zijn tweede boek beschrijft hij in rake zinnen niet alleen zijn relatie met zijn vader, maar duikt hij ook in zijn jeugd.  Voor lezers die in dezelfde fase van hun leven zitten, met ouders die een jaartje ouder worden, voelt het boek erg herkenbaar aan.  De herinneringen met een streepje weemoed raken hierbij een gevoelige snaar.  In een mooie, vlotte taal met hier en daar een poëtische noot wordt, ondanks de verschillen tussen beiden, de bijzondere band tussen vader en zoon duidelijk.   Een warm boek waaruit, pagina na pagina, liefde en respect spreekt.

In “Dag vader,” schrijft Sam De Graeve een brief aan zijn vader, in de hoop alles wat nog niet uitgesproken werd, op papier te zetten.

Met dank aan Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts voor dit bijzondere recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789463936019
Verschijningsdatum: 22/10/2021
Aantal bladzijden: 150
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s