Dochters van de Dordogne – Dinah Jefferies

1944.  In een dorpje in de Franse Dordogne, wonen drie zussen samen in een oud huisje.  Hun moeder woont in Engeland en de drie zussen moeten voor zichzelf zorgen.  Hélène is verpleegster en voelt zich verantwoordelijk voor haar zussen.  Elise is een echte avonturier en heeft zich aangesloten bij het verzet.  De dromerige Florence draagt zorg voor de tuin en tovert de lekkerste maaltijden op tafel met een minimum aan ingrediënten.  Hun grote verschillen zorgen ervoor dat ze meer dan eens andere belangen hebben en bovendien is een groot familiegeheim.

Dinah Jefferies, schreef eerder historische romans in een exotische setting zoals De vrouw van de theeplanter.  In haar nieuwe roman probeert ze zich in te leven in de leefwereld van drie jonge zussen op het einde van de Tweede Wereldoorlog.  Het verhaal kabbelt grotendeels rustig voort en vooral het eerste deel is een kennismaking met het dagelijkse leven in het kleine dorpje.  In het tweede deel komt het verhaal in een stroomversnelling en zijn er gebeurtenissen die het leven van de zussen op zijn kop zet.  Een vlot, historisch verhaal dat de lezer enkele uren ongedwongen leesplezier bezorgt.

“Dochters van de Dordogne” van Dinah Jefferies is een historische roman over drie zussen die het einde van de Tweede Wereldoorlog elk op hun manier beleven.

Met dank aan HarperCollins Vlaanderen voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789402708899
Verschijningsdatum: 16/11/2021
Aantal bladzijden: 399
Uitgeverij: Harpercollins
Vertaald door Erica van Rijsewijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s