De vloek van de Kraaientoren – Michelle Harrison

Drie zusjes wonen samen met hun oma op Kraaiensteen.  Oma lijkt altijd zo streng en de meisjes moeten altijd dicht in de buurt blijven.  Als Betty op een dag haar zusje Charlie meeneemt en ze besluiten een uitstapje van het eiland te maken, vertelt oma hen de waarheid.  Ze erven elk een magisch voorwerp, maar er rust ook een vloek op de meisjes.  De meisjes zijn vastbesloten de vloek op te heffen, maar de voorwerpen lijken hen alleen maar meer in de problemen te brengen.

Michelle Harrison schrijft fantasievolle boeken voor kinderen en jongeren.  “De vloek van de Kraaientoren” is het eerste deel in een vierdelige reeks.  De drie zussen hebben elk heel verschillende karakters.  Betty is dapper, avontuurlijk en een beetje onnadenkend, Fliss is ijdel, lief en behulpzaam en Charlie is ondeugend, een dierenliefhebber en onbevreesd.  Net door hun verschillen, vullen ze elkaar aan en kunnen ze meer bereiken.  De auteur is erin geslaagd om een boek boordevol magie en fantasie als heel realistisch te laten aanvoelen.  Een verhaal vol gevoel dat ook een stevige portie actie, spanning en magie bevat.  Dit zalige jeugdboek zal een breed publiek aanspreken en is het lezen meer dan waard.  Een aanrader!  Ik kijk alvast uit naar de vertaling van de volgende delen in de reeks.

“De vloek van de Kraaientoren” van Michelle Harrison is een spannende jeugdroman, vol fantasie, magie en met plaats voor een mooie portie gevoel.

Met dank aan L&M Books en Gottmer Uitgevers voor dit fijne recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025775681
Verschijningsdatum: 10/11/2021
Aantal bladzijden: 361
Uitgeverij: Gottmer
Vertaald door Esther Ottens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s