Wonderkonijn 2 – China: De drakenparel – Kim Crabeels & Emma Thyssen

De avonturen van Wonderkonijn gaan verder.  Na zijn bezoek aan Rome wordt hij wakker op een strand.  Hij weet helemaal niet hoe hij er terechtkwam, maar ontdekt in zijn buidel een brief van Buidelrat.  Wonderkonijn moet de zeven wereldwonderen bezoek en op zoek gaan de de zeven Wonderdelen om zo het geheime achtste wereldwonder te ontdekken.  In China leert hij zeewierijs eten, maakt hij kennis met Marco Polo, wandelt hij op de Chinese Muur en maakt hij kennis met Feniks Fenghuang.  

Deze slimme strip in het tweede deel in een reeks van 7.  Kim Crabeels en Emma Thyssen werkten samen aan deze originele strips.  De grappige personages beleven gekke avonturen maar leren ondertussen heel wat bij over de plaats waar ze zich bevinden. Het verhaal wordt afgewisseld met infograpics over de Chinese cultuur. Er is een mooi evenwicht tussen het fictieve verhaal en interessante weetjes.  De originele opzet zorgt ervoor dat nieuwsgierige, goede lezers vanaf 7 jaar geprikkeld worden.  Bovendien is het boek ook geschikt voor iets oudere striplezers die de stap naar gewone boeken nog niet gezet hebben.  Het verhaal bevat ook voor hen voldoende uitdaging.

“Wonderkonijn – China: De drakenparel” is het tweede deel in de slimme stripreeks van Kim Crabeels en Emma Thyssen.  Fictie en feiten wisselen elkaar af en vormen samen een boeiend verhaal.

Met dank aan Pelckmans Uitgevers voor dit recensie-exemplaar!


🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789464013320
Verschijningsdatum: 14/12/2021
Aantal bladzijden: 44
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s