Een winter in Parijs – Jane Smiley

Racepaard Peres verlaat op een dag de stal, als de deur blijft open staat.  Ze geniet even van haar vrijheid en belandt zo midden in Parijs.  Daar ontmoet ze de hond Frida en kraai.  Samen vormen ze een apart drietal en ze overleven in de parken van Parijs.  Tot Peres de jonge Etienne ontmoet.  Etienne woont met zijn overgrootmoeder in een statig maar wat verwaarloosd huis.  Hij gaat niet naar school en staat in voor zijn blinde en dove overgrootmoeder.  Tijdens de wintermaanden ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de dieren en de jongen.  

Pulitzer Prijs-winnaar Jane Smiley verrast met een boek dat voelt als feelgood van literair niveau.  Ze kruipt in de huid van verschillende dieren en mensen.  Telkens vanuit hun eigen perspectief vertellen ze over een bijzondere winter die zich afspeelt in hartje Parijs.  Het is even wennen, het lezen vanuit perspectief van dieren, maar heel snel word je door dit warme verhaal ingepakt.  De auteur slaagt erin de dieren met hun verschillende karakters en noden heel mooi neer te zetten.  Dat doet ze zo overtuigend, dat zelfs de rat en de kraai een plaatsje in je hart veroveren.   Een hedendaags sprookje om van te genieten op een lange winteravond, om samen te lezen of zelfs om voor te lezen aan oudere kinderen en volwassenen.   Feelgood zoals je die nog niet eerder las!

“Een winter in Parijs” van Jane Smiley is een hedendaags sprookje over vriendschap, dat licht en warmte brengt in donkere tijden.

Met dank aan Mythras Books en Uitgeverij NwAdam voor dit recensie-exemplaar om te koesteren.

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789046829028
Verschijningsdatum: 23/11/2021
Aantal bladzijden: 239
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Vertaald door Nan Lenders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s