Iets heel bijzonders – Susin Nielsen

Wilbur heeft het al jaren niet makkelijk op school.  Hij wordt al tijden gepest en zijn vriend Alex heeft net een relatie met Fabrizio, waardoor hij Wilbur wat vergeten lijkt.  Zijn oude buurman Sal is zijn steun en toeverlaat.  Tijdens een uitwisselingsproject ontmoet hij de Franse Charlie, een uitbundig meisje dat in één klap zijn hart verovert.  Sal, Alex en Fabrizio schieten Wilbur te hulp en stomen hem klaar voor zijn reis naar Parijs.

Susin Nielsen schreef haar eerste jeugdboek in 2008, na een aantal jaar voor de Canadese televisie geschreven te hebben.  Sindsdien heeft ze de smaak te pakken en werden haar jeugdromans in heel wat talen vertaald.  Haar nieuwe boek valt onmiddellijk op door de diversiteit in haar personages.  Wilbur heeft twee moeders die vaak de eindjes aan elkaar moeten knopen, een oude buurman die zijn beste vriend is en ook zijn vrienden en klasgenoten zijn heel divers.  Het verhaal is helemaal op maat van tieners en de gevoelens die ze op die leeftijd doormaken.  Erbij willen horen, de eerste liefdesgevoelens en de zoektocht naar eigen identiteit, krijgen allemaal een plaatsje in dit boek.  Het boek is met veel gevoel geschreven, maar er is ook heel wat ruimte voor humor.   Dit prachtige boek over de grote gevoelens in het leven, is op een luchtige toon geschreven en een aanrader van formaat voor lezers vanaf 12 jaar!

“Iets heel bijzonders” van Susin Nielsen in een prachtig jeugdboek over de bijzondere gevoelens die bij opgroeien horen.

Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor dit indrukwekkende recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789047713265
Verschijningsdatum: 18/11/2021
Aantal bladzijden: 236
Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaald door Lydia Meeder en Barbara Zuurbier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s