Vol met wol – Mac Barnett & Jon Klassen

In een klein stadje waar alles wit of zwart is, vindt Annabel een kistje met gekleurde wol.  Ze slaat aan het breien, eerst voor zichzelf en haar hondje Mars, maar al snel voor alles en iedereen die erom vraagt.  In haar kistje lijkt een oneindige voorraad wol te zitten en ze tovert haar stadje om.  Het nieuws verspreidt zich al snel en op een dag komt de aartshertog op bezoek.  Hij wil kost wat kost het kistje kopen, maar Annabel weigert…

Mac Barnett & Jon Klassen wonnen met dit boek verschillende prestigieuze prijzen.  Fijn dus dat we er nu ook in het Nederlands van kunnen genieten.  De stijlvolle illustraties krijgen pagina na pagina meer kleur en de breistructuur geven dit boek een originele uitstraling.  Bovendien brengt het verhaal ook een krachtige boodschap over ieders kracht om zijn wereld te veranderen en over geluk dat schuilt in kleine dingen. Een warm, tijdloos prentenboek dat straalt door zijn eenvoud en zijn mooie boodschap.  Dit boek verdient een mooi plaatsje in de boekenkast thuis of op school.  Om stilletjes van te genieten met kinderen vanaf 5 jaar.

“Vol met wol” van Max Barnett en Jon Klassen is een bijzonder prentenboek dat warmte uitstraalt en een mooie boodschap verspreidt.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Ploegsma voor dit mooie recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021682426
Verschijningsdatum: 16/12/2021
Aantal bladzijden: 48
Uitgeverij: Ploegsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s