De code van Napoleon – Dirk Vanderlinden & Beatrijs Vermaercke

Wanneer Mae en Charlotte enkele rustige dagen willen doorbrengen in het Château d’Etoges in de Champagnestreek, maken ze kennis met bestsellerauteur Adorján Horák.  Hij is in de regio om de begrafenis van zijn overleden vader te regelen.  Hij raakt geïntrigeerd door de streek en wil er graag een kasteel kopen.  Als de eigenaresse van het kasteel waar hij interesse in had, vermoord teruggevonden wordt, schieten Mae en Charlotte (deel van The Vandiesel Company) in actie.  Samen met het team in Brussel proberen ze de zaak tot op de bodem uit te spitten.   Ze komen terecht in een zaak die tot de tijd van Napoleon teruggaat.

Dirk Vanderlinden werkte eerder voor Sabena en reisde de wereld rond.  Die reizen gaven hem veel inspiratie voor zijn The Vandiesel Company-serie.  Voor dit negende deel is het de eerste keer co-auteur Beatrijs Vermaercke meeschreef aan het verhaal.  Dit verhaal speelt zich grotendeels af in de mooie Champagnestreek.  Actie, mysterie en spanning wisselen elkaar af en vormen samen een boek dat aangenaam wegleest voor enkele uurtjes ongedwongen leesplezier.  De schrijfstijl met korte hoofdstukken verteld vanuit het perspectief van verschillende personages en op verschillende plaatsen en tijdstippen, is even wennen, zeker als je personages nog niet kent uit vorige boeken.  Van zodra je hieraan gewoon bent en de personages vertrouwd raken, ben je vertrokken voor een vlotte leeservaring.  Een fijne, filmische thriller zonder franjes, met een verhaal dat het ook goed zou doen in een televisieserie.

“De code van Napoleon” van Dirk Vanderlinden en Beatrijs Vermaercke is het boeiende, negende deel in The Vandiesel Company-serie.

Met dank aan Uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts en Dirk Vanderlinden voor dit fijne recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789463936187
Verschijningsdatum: 3/12/2021
Aantal bladzijden: 270
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s