Lala’s woorden – Gracey Zhang

Lala is een actief meisje met tonnen energie.  Het liefst gaat ze naar buiten en speelt ze op een klein veldje waar onkruid en bladeren groeien.  De planten zijn haar vrienden en ze probeert er goed zorg voor te dragen. Telkens komt ze vuil en vol modder terug thuis.  Op een dag mag je van haar mama niet meer naar het veldje.  Lala mist haar planten en fluistert ze vanuit haar huis toe.  Als ze de volgende morgen wakker wordt, kan ze haar ogen niet geloven…

Dit is het prentenboekdebuut van illustrator en auteur Gracey Zhang.   De illustraties zijn hoofdzakelijk in zwart-wit en stellen en leggen zo de link met de wereld die Lala als saai percipieert.  Zhang legt accenten met de kleuren geel en groen en legt zo de focus op wat belangrijk is voor het verhaal.  Thema’s als anders zijn, de kracht van liefde en een vleugje magie maken samen een atypisch prentenboekverhaal, dat toch een krachtige boodschap overbrengt.  Een boek dat de moeite waard is om voor te lezen en ook heel wat kansen biedt om nadien met kinderen in gesprek te gaan over deze thema’s.  Om samen van te genieten met kinderen vanaf 5 jaar.

“Lala’s woorden” is het eerste prentenboek van Gracey Zhang over anders zijn en de kracht van liefde.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Kinderboeken.nl voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789493189713
Verschijningsdatum: 21/12/2021
Aantal bladzijden: 48
Uitgeverij: Condor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s