Het gefluister van het water – Elizabeth Byler Younts

1956.  Sparrow is, na het overlijden van haar broertje, met haar familie verhuisd van Atlanta naar Pennsylvania.  Aanvankelijk lijken ze er vrijer te zijn en minder met racisme te maken te krijgen, maar al snel wordt duidelijk dat de verschillen met de zuidelijk staat niet zo groot zijn.  Haar moeder Deedee heeft het moeilijk om het verlies van haar zoontje te verwerken en geeft Sparrow de schuld.  Het zet de relatie tussen moeder en dochter onder druk.  Ze maken al snel kennis met hun nieuwe buurvrouw Emma, die deel uitmaakt van een Amish gemeenschap.  Tussen Sparrow ontstaat al snel een nauwe band.  De vriendschap die tussen het drietal ontstaat, geeft hen hoop en stilaan delen ze hun geheimen met elkaar.  

Elizabeth Byler Younts schrijft historische fictie die vaak een inkijk geven in het leven van de Amish-gemeenschap. De drie hoofdpersonages in dit verhaal hebben elk hun eigen persoonlijke problemen.  Ondanks hun verschillen in uiterlijk en religie, merken ze dat ze dicht bij elkaar staan en elkaar kunnen versterken en helpen.  Het verhaal wordt telkens vanuit het perspectief van één van de vrouwen verteld, waardoor je een breed beeld op het verhaal krijgt.  Dit intense verhaal over racisme, rouw, onverwerkt verdriet en de kracht van vriendschap leest erg vlot en raakt regelmatig een gevoelige snaar.  Een mooi boek dat je wereldbeeld weer net iets breder maakt.

“Het gefluister van water” van Elizabeth Byler Younts neemt je mee naar Pennsylvania in de jaren ‘50, waar drie vrouwen van verschillende achtergrond vriendschap sluiten en elkaar steunen in hun onverwerkt verdriet.

Met dank aan VBK België en KokBoekencentrum voor dit ontroerende recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789029731874
Verschijningsdatum: 14/12/2021
Aantal bladzijden: 384
Uitgeverij: Kokboekencentrum Fictie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s