Izakaya – Tim Anderson

Izakaya zijn eenvoudige Japanse eethuisjes waar je na een lange werkdag kunt genieten van een drankje en een klein hapje.  Het Japanse equivalent van een Spaanse bodega of tapasbar dus.  Tim Anderson laat je kennismaken met de lekkerste gerechten uit deze eethuisjes.  Denk aan yakitori, frisse slaatjes en gyoza, maar ook aan Japanse fish and chips of een pittige noedelsalade.  De recepten zijn allemaal Japans geïnspireerd en bevatten heel wat typische Japanse ingrediënten, maar hij combineert die met ingrediënten uit andere werelddelen.  Deze fusiongerechten staan ook wel degelijk op het menu in deze Japanse eethuisjes en zorgen voor verrassende, maar heel smakelijk gerechtjes.

Met mijn zoon ging ik hier thuis aan de slag en gingen we voor een Japanse tapasavond.  Het boek bevat tal van heerlijke gerechten, dus een eerste keuze maken was best moeilijk.  Uiteindelijk gingen we voor garnalen met chilimayo, kaaskletskoppen met sesam en nori, met kaas gevulde tsukune, pittige noedelsalade met sesamzaad en sushi van krab en avocado in prosciutto.  Een bezoekje aan de Oosterse winkel in de buurt en een namiddagje in de keuken later, konden we genieten van een tapasavond om je vingers bij af te likken.  Hoewel je enkele specifieke ingrediënten in huis moet halen, kun je deze in heel wat recepten gebruiken en maken ze de gerechten ook echt af.  De moeite waard dus om ze aan te kopen.  Bovendien zijn de meeste recepten eenvoudig en behoorlijk snel klaar te maken.

Alle gerechtjes die we uitprobeerden waren heerlijk en verrassend en zullen hier in de toekomst opnieuw op tafel komen.  De pittige noedelsalade zal ongetwijfeld een vast plaatsje krijgen in ons favoriete lijstje lunchgerechtjes.  Absolute favoriet van de avond waren de sushi met krab, avocado en prosciutto, een waar feestje in je mond!

Het zal jullie dus niet verwonderen dat dit boek en de Japanse tapasavond een schot in de roos waren!  Het water loopt we alweer in de mond…

Met dank aan Mythras books en Good Cook Publishing voor dit verrassend heerlijke recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗

ISBN: 9789461432674
Verschijningsdatum: 28/01/2022
Aantal bladzijden: 237
Uitgeverij: Good Cook Publishing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s