Wij zijn ontdekkingsreizigers – Shahrzad Shahrjerdi & Ghazal Fatollahi

Een jongen en een meisje bevinden zich in hun huis, dat verwoest werd.  De jongen stopt snel zijn spullen in een rugzak en probeert zijn zusje ervan te overtuigen mee te gaan op ontdekkingsreis.  Samen met heel wat andere mensen vluchten ze.  Hun tocht is moeilijk, ze hebben weinig eten en het weer zit niet steeds mee.  Als ze bij de zee komen, moeten ze in kleine bootjes stappen, ook al zijn ze bang.  Hoewel ze in het water belanden, raken ze toch veilig aan de overkant.  Eindelijk zijn ze op een veilige plek…

Dit Iraanse prentenboek van Shahrzad Shahrjerdi en Ghazal Fatollahi vertelt het aangrijpende verhaal van twee kinderen die moeten vluchten als de oorlog te dichtbij komt.  Zowel de tekst als de illustraties zijn eenvoudig maar erg krachtig.  Zo worden enkel de kinderen in kleur weergegeven tijdens hun tocht.  Pas als ze in veiligheid zijn, krijgt hun wereld weer kleur.  Dit boek is enorm waardevol en kan op school zowel in de kleuterklas als in de lagere school ingezet worden.  Dit aangrijpende verhaal biedt heel wat mogelijkheden om kinderen in gesprek te gaan over oorlog en vluchtelingen.  Een aanrader voor elke schoolbibliotheek, maar het zal ook thuis tot zijn recht komen bij kinderen die vragen hebben rond deze thema’s.

“Wij zijn ontdekkingsreizigers” van Shahrzad Shahrjerdi en Ghazal Fattolahi is waardevol prentenboek over oorlog en vluchten dat door zijn eenvoud heel wat kracht uitstraalt.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor dit aangrijpende recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789024593330
Verschijningsdatum: 13/01/2022
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Vertaald door Iris de Jager

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s