Zij, ik en de sterren – Simone Arts

Vito is twaalf en gaat binnenkort naar de brugklas.  Hij is helemaal overdonderd als zijn ouders vertellen dat ze zwanger zijn.  Hij zit helemaal niet te wachten op een broertje of zusje en ook de start in de brugklas verloopt niet goed. Hij heeft het moeilijk om nieuwe vrienden te maken en een pestkop maakt hem het leven zuur.  Maar dan wordt zijn zusje geboren en sluit hij haar op slag in zijn hart.  Hij bouwt een fijne band met haar op en als ze op een ochtend niet meer wakker wordt, stort de wereld een beetje in.  Hij vindt troost op het kerkhof en leert er een meisje kennen dat hem begrijpt.

Simone Arts is auteur van kinderboeken, schoolschrijver en docent.  Haar nieuwe boek is een aangrijpend verhaal over rouw, verlies en pesten.  Best heftige thema’s, die ze met veel gevoel en op een voor kinderen heel herkenbare manier heeft weten te vatten.  Dit verhaal heeft veel aandacht voor de gevoelens die kinderen doormaken bij verlies of een pestproblematiek.  De korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl zorgen ervoor dat het boek heel makkelijk wegleest.  Daardoor zal het boek zowel goede als minder geoefende lezers vanaf 10 jaar kunnen overtuigen. Een heel waardevol en intens verhaal dat kinderen die hetzelfde doormaken kan helpen, maar dat ook aan anderen toont wat deze kinderen nodig hebben.

“Zij, ik en de sterren” van Simone Arts is een aangrijpend verhaal over een jongen die op zijn twaalfde door een erg moeilijke periode gaat.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Leopold voor dit ontroerende recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025882082
Verschijningsdatum: 13/12/2021
Aantal bladzijden: 135
Uitgeverij: Leopold

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s