Volg de vlinder – Helen Cooper & Gill Smith

Een broer en zus worden uit een klein bootje gered.  Ze worden door verschillende mensen geholpen en krijgen onderdak.  Langzaam proberen de kinderen aan hun nieuwe leven te wennen.  Het kleine broertje maakt al snel vrienden en vindt zijn glimlach terug.  De grote zus heeft het echter moeilijk om alles wat gebeurd is te vergeten. Kleine broer wil haar helpen en brengt een vlinder mee naar huis.  Samen met de vlinder probeert ze zich klaar te maken om de wereld terug aan te kunnen.

Auteur en illustrator Helen Cooper werkte voor dit bijzondere prentenboek samen met illustrator Gill Smith.  Samen slagen ze erin om thema’s als trauma, verlies en de impact van vluchten uit je thuisland in een prachtig prentenboek te verwerken en op kindermaat te vertellen.  De emoties die de kinderen doormaken worden in de illustraties mooi en treffend in beeld gebracht.  Het gebruik van donkere tinten en felle kleuren geven de groei weer die de kinderen doorheen het boek doormaken. Dit waardevolle prentenboek kan ingezet worden om met kinderen in gesprek te gaan over deze belangrijke thema’s.  Waar woorden soms niet voldoende zijn, brengt dit prentenboek een mooie uitkomst.  Dit prachtige prentenboek met een sterke boodschap raakt en blijft bij!

“Volg de vlinder” is een prachtig prentenboek dat thema’s als trauma, verlies en de vluchten uit je thuisland in woord en beeld brengt.

Met dank aan Samsara Books voor dit bijzondere recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789493228436
Verschijningsdatum: 28/12/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Samsara Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s