Het mollenfeest – Dominique Biebau

Vier nichten komen tijdens hun opgroeien vaak samen bij hun grootouders, die in de schaduw van het duistere Mollendaalbos wonen.  Ze hebben er de tijd van hun leven en lijken de beste vriendinnen.  Als één van hen een ontdekking doet in de werkkamer van opa, lijkt alles te veranderen.  Anna weigert te vertellen wat ze gezien heeft.  Vele jaren later ontaardt dit geheim in een gruwelijke gebeurtenis.

Dominique Biebau won met zijn eerdere thrillers zowel de Knack Hercule Poirotprijs als De gouden strop.   Het eerste hoofdstuk in deze literaire thriller zet onmiddellijk de toon.  Het boek houdt je van bij het begin in zijn greep en laat je niet meer los tot je de laatste pagina omslaat.  Het verhaal wordt sterk opgebouwd in een prachtige taal en lijkt, dat eerste hoofdstuk buiten beschouwing genomen, eerst op een literaire roman.  De onderhuidse spanning wordt echter pagina na pagina groter en ook die eerste pagina’s blijven nazinderen.  Geheimen en jaloezie steken de kop op en maken het verhaal steeds duisterder.  Een echte aanrader, niet alleen door het spannende verhaal, maar des te meer door het prachtige taalgebruik. Wedden dat je dit boek, net als ik, in één ruk uitleest?  

“Het mollenfeest” van Dominique Biebau is een literaire thriller, in een prachtige taal over een geheim dat een schim werpt over de vriendschap van vier nichten.

Met dank aan Uitgeverij Vrijdag en Elkedag Boeken voor dit zalige recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789464340655
Verschijningsdatum: 7/12/2021
Aantal bladzijden: 216
Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s