Sam en het sterrenstof – Martijn de Korte

Sam woont in een dorpje waar alle meisjes vlechten en rode rokken dragen.  Sam wil echter slakken zoeken, in bomen klimmen en avonturen beleven.  Als op een dag een vallende ster uit de hemel valt, willen de Hoge Heren van het dorp dat er iemand op zoek gaat naar sterrenstof.  Sam is onmiddellijk kandidaat, maar dat vindt iedereen maar een gek idee.  Gelukkig ontmoet ze op haar avontuur, dat van in de ruimte tot in het diepste van de zee gaat, verschillende vrouwen die haar tonen dat je best jezelf mag zijn en heel wat kunt bereiken.

Martijn de Korte is een creatieve maker en heeft naast een passie voor film en televisie, ook een liefde voor historische verhalen.  Toen hij merkte dat grootse vrouwen uit de geschiedenis niet zo vaak aan bod komen in boeken voor jongeren, besloot hij zelf het verhaal van Sam neer te schrijven.  In dit fijne verhaal maakt Sam kennis met enkele grote vrouwen uit de recente geschiedenis.  Zo maakt ze kennis met Amelia Earhart, Annie Jump Cannon, Katherine Johnson en Sylvia Earle.  Stuk voor stuk vrouwen die van grote betekenis geweest zijn, maar voor hun rechten en verwezenlijkingen hebben moeten vechten.   De sterkte van dit boek is dat het zowel heel fantasierijk is, als op waarheid gebaseerde historische feiten bevat.  Ik kijk alvast uit naar de volgende avonturen van Sam!

“Sam en het sterrenstof” is het fijne debuut van Martijn de Korte, over een meisje dat tijdens een fantasierijk avontuur hulp krijgt van grote vrouwen uit onze geschiedenis.

Met dank aan Martijn de Korte voor dit fijne recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗

ISBN: 9789464500837
Verschijningsdatum: 19/11/2021
Aantal bladzijden: 140
Uitgeverij: Uitgeverij Boekscout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s