De rand van de wereld – Andrew J. Graff

Wisconsin 1994.  Fish en Bread, beiden tien jaar zijn de beste vrienden en brengen hun dagen zoveel mogelijk samen door in de zomers die Fish bij zijn opa doorbrengt.  Bread heeft het thuis heel wat moeilijker.  Zijn moeder is overleden en zijn vader mishandelt hem regelmatig.  Als Fish op een dag bij Bread aankomt en ziet hoe hij door zijn vader aangepakt wordt, grijpt hij in en loopt het fout af.  De jongens denken dat ze een moord gepleegd hebben en besluiten te vluchten in de Northwoods.  Sheriff Cal en een aantal familieleden zetten een grote zoekactie op.  Ze moeten alles op alles zetten om de jongens die op een zelfgebouwd vlot de woeste rivier afdrijven, tijdig te redden.

Andrew J. Graff bracht in zijn jeugd veel tijd door in de Northwoods en na zijn uitzending in Afghanistan, nam hij zijn passie voor taal en schrijven op.  In zijn debuut, vertelt hij het boeiende en spannende verhaal van twee kinderen die denken op de vlucht te moeten slaan.  Daarbij heeft hij veel aandacht voor de omliggende woeste natuur en de verwarrende gevoelens waarmee de jongens worstelen.  Ook de personages die aan de zoekactie deelnemen worden mooi geportretteerd en maken tijdens deze dagen een persoonlijke evolutie door.  Een sterke avonturenroman die over veel meer gaat dan puur het wilde avontuur dat de jongens meemaken met opmerkelijk veel diepgang.  Een aanrader die een breed publiek zal aanspreken.

“De rand van de wereld” is een boeiende avonturenroman van Andrew J. Graff over twee jongens die vluchten nadat ze denken een moord te hebben begaan.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Mozaïek voor dit uitstekende recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789023959830
Verschijningsdatum: 11/01/2022
Aantal bladzijden: 352
Uitgeverij: Mozaiek

Een gedachte over “De rand van de wereld – Andrew J. Graff

  1. Pingback: De mooiste romans van 2022 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s