Tall Bones – Anna Bailey

Als de zeventienjarige Abigail verdwijnt na een feestje in het bos, zet dit ook het dagelijkse leven in Whistling Ridge danig op zijn kop.   Het gezin waar Abigail opgroeide, bestaat uit een agressieve vader die zich op de bijbel beroept als hem dat uitkomt, een moeder die moeite heeft haar liefde de tonen en twee broers die gebukt gaan onder die mishandelingen.  Beste vriendin Emma moet in het dorp zelf opboksen tegen vooroordelen, maar probeert haar vriendin in ere te houden.  Roddels, een politiekorps dat graag de andere kant op kijkt en een dominee die hel en verdoemenis preekt zorgen ervoor dat de sfeer in het dorp meer dan explosief wordt.

De Engelse Anna Bailey woonde een tijdje in Texas en Colorado in diepgelovige gemeenschappen die haar beknelden.  In haar debuut schetst ze geen mooi plaatje van de gemeenschap waar Abigail en Emma in opgroeien.  De onderhuidse spanningen, vetes en de macht van een diepgeworteld geloof zijn van bij het begin duidelijk.  De gespannen sfeer in het dorp overheerst alles en de auteur weet deze duistere omgeving perfect te scheppen.  Toch had ik wat moeite om me helemaal in het boek te verliezen.  Er zijn heel wat personages en meestal zijn ze weinig sympathiek, en hoewel de sfeerschepping prachtig gebeurt miste ik wat vaart ik het verhaal.  De schrijfstijl is echter wel heel mooi.  Ik ben er dus van overtuigd dat heel wat lezers zich wel helemaal in het verhaal zullen kunnen verliezen.  Een auteur om in het oog te houden.

“Tall Bones”, het debuut van Anna Bailey is een duister verhaal over hoe een diepgelovige gemeenschap reageert op de verdwijning van een meisje.

Met dank aan VBK België en Meridiaan Uitgevers voor dit bijzondere recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789493169616
Verschijningsdatum: 23/12/2021
Aantal bladzijden: 452
Uitgeverij: Meridiaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s