Alles wat mist – Melanie Conklin

Maddy is een meisje met een rijke fantasie en heeft heel wat angsten sinds haar vader overleden is.  Als ze in het bos Eric ontmoet, denkt ze in hem de verdwenen Billy te herkennen.  Ze weet echter dat haar moeder, stiefvader of de politie haar niet zullen geloven.  Maddy start haar eigen onderzoek en de waarheid is helemaal anders dan ze had kunnen vermoeden. Bovendien bouwt ze een fijne band op met Eric.

Dit is het tweede jeugdboek van de Amerikaanse auteur, Melanie Conklin, maar het eerste dat in het Nederlands vertaald werd.  Rouwen, leven in een nieuw samengesteld gezin en kindermishandeling komen in het verhaal aan bod.  Ze slaagt erin deze grote thema’s op een luchtige manier tot een spannend boek te verwerken.  Bovendien geeft ze aan kinderen mee dat vriendschap en familie erg belangrijk zijn, op momenten dat het moeilijk gaat.  Dit verhaal, dat met veel gevoel geschreven is, blijft hangen en ontroert.   Naast de zware thema’s die in het boek aan bod komen, is er ook ruimte voor spanning, actie en een fijne portie humor.  Het zal hierdoor heel wat lezers aanspreken.  Een echte aanrader, niet alleen voor kinderen vanaf 10 jaar, maar ook voor volwassenen.

“Alles wat mist” van Melanie Conklin is een fijne jeugdroman die zware thema’s als rouw en kindermishandeling behandelt, verweven in een spannend verhaal met actie en humor.

Met dank aan Mythras Books en Fontaine Uitgevers voor dit mooie recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN:    9789464041620
Verschijningsdatum: 18/01/2022
Aantal bladzijden: 286
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s