Schimmen in de nacht – Luc Descamps

June heeft zelf geen grootouders en dat vindt ze bijzonder jammer.  Als ze met haar klas op bezoek gaat in een RVT in de buurt maakt ze kennis met de oude, vergeetachtige August.  Het klikt onmiddellijk tussen beiden en ze gaat steeds vaker bij hem op bezoek.  August denkt echter dat er een dief in het rusthuis aan het werk is, want dagelijks verdwijnt er wel wat.  Ze besluiten samen de zaak in handen te nemen en de dief op te sporen.  August werkte vroeger bij de BOB, dus wat kan er misgaan?

Luc Descamps schrijft sedert 2001 succesvolle boeken voor kinderen en jongeren.  De nieuwe Oehoe-reeks is intussen aan zijn derde deel toe.  Deze reeks brengt leuke, spannende verhalen met personages die uit het leven gegrepen zijn.  Dit nieuwe deel, dat zich afspeelt in een rusthuis, focust op de ongewone vriendschap tussen een jong meisje en een oude man.  Met veel gevoel en een grote realiteitszin wordt het dagelijkse leven in het rusthuis geschetst.  Op subtiele wijze worden een aantal grote thema’s zoals dementie en eenzaamheid in het verhaal verweven.  De korte hoofdstukken en de spannende elementen die aan het verhaal toegevoegd worden, zorgen voor een heel vlotte leeservaring die ook minder geoefende lezers vanaf 9 jaar over de streep zullen trekken.  Een heel fijn boek dat, zowel thuis als in de klas, een plaatsje verdient in de boekenkast.  

“Schimmen in de nacht” is het fijne derde deel in de Oehoe reeks van Luc Descamps.  Het leven zoals het is met een spannende twist!

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464016116
Verschijningsdatum: 16/02/2022
Aantal bladzijden: 156
Uitgeverij: Pelckmans
Met illustraties van Arne Van Steenbergen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s