100 x #leeslokaal

Lijstjes, lijstjes, lijstjes. We houden ervan om lijstjes op te stellen; onze goede voornemens worden op papier gezet, boodschappen, to – do’tjes, reisbestemmingen …
Maar er worden ook lijsten opgesteld waarop je de favoriete kinderboeken aller tijden terugvindt.  Lezers kunnen hun stem uitbrengen en Hebban en De Grote Vriendelijke Podcast zetten dan de 100 meest geliefde titels in een mooi lijstje. Het houdt niet op, want ook Boon (de jaarlijkse bekroning van een oorspronkelijk Nederlands geschreven boek) lijst de beste boeken op. Deze lijsten bevatten stuk voor stuk meesterlijke verhalen, maar er valt toch iets op wanneer je de auteurs bekijkt die op de lijsten prijken; er zijn amper Vlamingen terug te vinden! Hebben de Vlamingen geen prachtauteurs? Missen wij net dat beetje talent om ook in De Grote Vriendelijke 100 te staan? Als het aan ons ligt niet! Drie leesbeesten die gek zijn van boeken, verhalen en woorden in alle mogelijke vormen namen die boekenlijsten onder de loep en willen graag een nieuwe lijst in het leven roepen: #leeslokaal. Onze Vlaamse jeugdauteurs en illustratoren – en dat zijn er heel wat – verdienen hun naam op die lijst te zien staan. Er is zo veel talent in het Vlaamse boekenwereldje dat we de #leeslokaal – lijst, helemaal in thema van de Jeugdboekenmaand, naast alle andere boekenlijsten willen zetten.

Ontdek hier alle boeken die @ine_leest, @annelienvandebib en @hetboekenrijk samen met hun volgers selecteerden:

100x #leeslokaal – Kleuters

100x #leeslokaal – Eerste lezers 6-8 jaar

100x #leeslokaal – Jonge lezers 9-11 jaar

100x #leeslokaal – Tieners 12-14 jaar

100x #leeslokaal – Young adult 15+

4 gedachtes over “100 x #leeslokaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s