Walvissen aan wal – Nick Bland

Op een dag komen de walvissen uit de zeeën en oceanen aan wal.  Ze gaan langs in de winkel, gaan een fiets huren en nemen alle plaats in op de metro of in het zwembad.  De kranten staan vol met dit vreemde nieuws.  Al snel is de situatie niet grappig meer, er gaat heel wat stuk, de winkels hebben geen voorraden meer en alles wordt heel erg vuil en vies. De mensen komen in opstand, tot een meisje aan één van de walvissen vraagt waarom ze aan land kwamen…

Nick Bland won verschillende prijzen met zijn prentenboeken.  Dit nieuwe verhaal over de vervuiling van de oceanen, laat kinderen op een ludieke manier zien hoe de walvissen in opstand komen.  De kleurrijke, paginavullende illustraties zetten de verschillende soorten walvissen in de kijker.  Het verhaal is origineel bedacht, een beetje absurd, maar net daarom zet het aan het denken.  Dit fijne boek leent zich perfect om, thuis of in de klas, met kinderen vanaf 4 jaar in gesprek te gaan over vervuiling.  Hoewel de oplossing voor het probleem misschien niet iets te simpel voorgesteld wordt, zal het kinderen wel aan het denken zetten.

“Walvissen aan wal” is een fijn en ietwat absurd prentenboek van Nick Bland over de vervuiling van de oceanen.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Leopold voor dit fijne recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789025882396
Verschijningsdatum: 02/02/2022
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Leopold

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s