De kleine houten robot en de boomstamprinses – Tom Gauld

De kleine houten robot en de boomstamprinses zijn de twee kinderen van een koningspaar.  Elke nacht verandert de prinses in een boomstam en het is elke morgen de taak van de robot om haar weer tot leven te brengen.  Als hij er op een morgen te laat aan denkt om haar te wekken, wordt de boomstam weggegooid.  Kleine robot probeert de boomstam terug te vinden en zijn zusje te redden en belandt zo in een groot avontuur.

Het werk van illustrator en cartoonist Tom Gauld verschijnt regelmatig in The New Yorker en The Guardian.  Zijn eerste prentenboek is met geen ander te vergelijken.  In zijn typische illustratiestijl heeft hij een mix gemaakt tussen een prentenboek en een graphic novel.  Ook het verhaal zelf is best apart.  In de stijl van een sprookje, maar met veel ruimte voor eigen invulling, vertelt hij het hartverwarmende verhaal van de sterke band tussen broer en zus.   Dit leuke verhaal zet aan om zelf verder te denken dan het verhaal en naast dit verhaal nog vele nieuwe avonturen te verzinnen.  Een erg origineel prentenboek, met werkelijk uitmuntende illustraties, dat lezers en luisteraars zal boeien en verwonderen.  Dit smaakt absoluut naar meer.  Warm aanbevolen.

“De kleine houten robot en de boomstamprinses” is een hartverwarmend sprookje in heel nieuwe stijl van Tom Gauld.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor dit verfrissende recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789401482240
Verschijningsdatum: 15/02/2022
Aantal bladzijden: 30
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s