Elandeiland – Alex Milway

Rosa reist naar Elandeiland met een watervliegtuig om bij haar oma te gaan wonen.   Naar oma Nan, lijkt haar echter niet te verwachten.  Oma woont in een kleine blokhut, midden in de natuur, waar de dieren haar beste vrienden zijn.  Als ze in de verte twee parachutes uit een vliegtuig zien vallen, gaan ze samen op zoek.  Het begin van een spannend avontuur!

Alex Milway veroverde eerder heel wat kinderharten met de Hotel Flamingo-reeks.  Dit eerste deel in een nieuwe reeks, neemt de lezers mee naar een eiland waar geen andere mensen wonen.  Rosa en Nan wonen er samen met en tussen de dieren, die allen met hen kunnen praten.  Dit fijne boek voor lezers vanaf 7 à 8 jaar bevat een stevige dosis fantasie en humor, maar leert kinderen ook om respect te hebben voor de natuur.  De prachtige illustraties en het grotere lettertype zorgen voor een heel fijne en vlotte leeservaring.  Een echte aanrader voor kinderen de klaar zijn om hun eerste “echte” boeken te lezen en dat kinderen zal doen uitkijken naar een volgend deel in de reeks.

“Elandeiland” is het leuke, fantasierijke eerste deel in de nieuwe reeks van Alex Milway, over een meisje dat bij haar oma op een eiland gaat wonen.

Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor dit frisse recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047713432
Verschijningsdatum: 03/02/2022
Aantal bladzijden: 165
Uitgeverij: Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s