Zoë Lucifer- De vergeten jongen – Marie Potvin

Zoë Lucifer is een mager meisje met grote oren dat door niemand echt opgemerkt lijkt te worden behalve door een bende pestkoppen.  Als die haar het kerkhof op jagen, wordt ze gered door een onbekende jongen met vreemde kleren.  Ze sluit al snel vriendschap met Eugeen, maar hij lijkt het kerkhof niet te willen verlaten.  Zoë denkt dat hij arm is en wil hem te hulp schieten.

De Canadese Marie Potvin schrijft populaire boeken voor kinderen en jongeren.  De vergeten jongen is het eerste deel in een reeks boeken over Zoë en de jongen die ze op het kerkhof leert kennen.  De layout van deze boeken is bijzonder door het erg grote lettertype.  Het moet kinderen die minder graag of goed lezen, ertoe aanzetten om toch vlot door een boek te gaan.  Deze opzet is zeker geslaagd.  Ook het verhaal is erg fijn en combineert spanning en fantasie met herkenbare gebeurtenissen uit het dagelijkse leven.  Deze boeken zijn een echte aanrader voor minder goede lezers, maar kinderen die het lezen al goed onder de knie hebben zullen er waarschijnlijk minder door aangetrokken worden.  Een must voor de klas- of schoolbibliotheek.

“Zoë Lucifer – de vergeten jongen” van Marie Potvin is het eerste deel in een reeks boeken die minder goed lezers een vlotte leeservaring wil bezorgen.

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464291285
Verschijningsdatum: 02/03/2022
Aantal bladzijden: 271
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s