De gouden baard – Klaas Verplancke

Lang geleden was er een koning met een lange, gouden baard die erg trots was op zichzelf  en zijn baard uren voor de spiegel bewonderde.  Hij maakte een nieuwe wet die ervoor zorgde dat zijn baard nooit geknipt mocht worden en alle andere baarden verbood.  De baard groeide en groeide, doorheen het hele land en uiteindelijk de hele wereld rond tot die weer aan het kasteel uitkomt.  Een wachter denkt dat het om een vreemde baard gaat en de koning buldert dat ze de wet moeten uitvoeren…

Dit verrassende prentenboek van de Vlaamse illustrator werd oorspronkelijk in het Engels uitgegeven door een Amerikaanse uitgeverij.  Het boek is nu ook in het Nederlands beschikbaar en werd deels geïnspireerd door de Amerikaanse politiek en Trump.  Dit moderne sprookje maakt kinderen op een leuke manier bewust van de gevaren van politieke overmacht en dictators.  De kleurrijke, blad vullende illustraties geven het verhaal een eigenzinnige toets en een geheel eigen stijl.  Vooral iets oudere kinderen zullen het verhaal echt kunnen vatten, waardoor het boek perfect ingezet kan worden in de 2de of 3de graad van het lager onderwijs.  Het boek vormt een heel mooie basis om met kinderen over politiek in gesprek te gaan.

“De gouden baard” van Klaas Verplancke is een modern sprookje dat politieke overmacht en dictaturen op een grappige, maar scherpe manier bespreekbaar maakt.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Querido voor dit bijzondere recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789045127262
Verschijningsdatum: 22/02/2022
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s