Expo Antoine de Saint-Exupéry. De Kleine Prins tussen de mensen.

Vandaag eens geen recensie van een gelezen boek, maar een verslagje van een bezoek aan een tentoonstelling over de auteur van een boek dat tot één van de bekendste ter wereld behoort.  “De Kleine Prins” is sedert 1943 een favoriet van velen, werd in meer dan 398 talen en dialecten vertaald en er zijn wereldwijd meer dan 80 miljoen exemplaren van verkocht.  Reden genoeg dus, om de expo over het leven en werk van deze auteur even te gaan bezoeken.

Begeleid door een audiogids, nemen Antoine en zijn moeder (in het Nederlands vertolkt door Warre Borgmans en Chris Lomme), je mee door de tentoonstelling en het verrassende leven van Antoine de Saint-Exupéry.  De eerste ruimte die je binnenstapt laat je onmiddellijk wegdromen en neemt je mee in het verhaal van de Kleine Prins.  Sculpturen van de hand van Arnaud Nazare-Age, brengen het verhaal van de Kleine Prins tot leven in een donkere ruimte met blacklight en glow in the dark effecten. Deze setting is betoverend en zal jong en oud verrassen en verwonderen. 

Daarna volgt, via een klassieke tentoonstelling, een blik op het turbulente leven van Antoine.  Een gevoelige jongen, die van kleins af door zowel de luchtvaart als de astrologie geboeid was.  Hij groeide op tot een man die bleef dromen van grootse avonturen, de wereld rondreisde, verschillende vliegtuigcrashes overleefde, boeken schreef, meewerkte aan filmscripts en uiteindelijk een laatste noodlottige vlucht maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog.   

Als afsluiter word je getrakteerd op een immersieve beleving met videospektakel op levensgrote boeken.  Je wordt meegenomen op de wonderlijke reis van Antoine en de Kleine Prins.  Ondersteund door de fijne, levendige audiogids is dit het perfecte sluitstuk van een heel fijn bezoek.

Het zal jullie niet verwonderen dat ik echt genoten heb van deze erg fijne expo.  Zowel voor volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar is het een fijne, betoverende belevenis, waarbij kinderen vooral het eerste en laatste deel als magisch zullen ervaren.  Er is voor hen ook een spelboekje dat het klassieke deel van de expo ondersteunt.  

Een prachtige expo, bij een boek, dat vandaag misschien wel actueler is dan ooit !

⭐⭐⭐⭐

Tot 30 juni 2022 in Brussel Expo.

Voor tickets en info: https://expo-petitprince.com/nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s