De Vanderbeekers – Karina Yan Glaser

In een prachtig oud huis in New York woont het gezin Vanderbeeker en ze zijn er erg gelukkig.  Net voor kerst krijgen de vijf kinderen Vanderbeeker te horen dat ze moeten verhuizen omdat de nukkige huisbaas, die boven hen woont, hun huurcontract niet wil verlengen.  Ze hebben maar elf dagen om die vreemde man die zijn appartement nooit verlaat van gedachten te doen veranderen en ze smeden samen een plan om hem ervan te overtuigen dat ze de best mogelijke huurders zijn.  Slagen ze erin hem op tijd te overtuigen of loopt het helemaal mis?

Karina Yan Glaser debuteerde in 2017 in Amerika met het eerste deel in De Vanderbeekers-serie.  Intussen zijn ze er aan het vijfde deel in de serie.  Het eerste deel verscheen nu voor het eerst in het Nederlands.  Het verhaal over een prettig gestoord, wat chaotisch, maar hecht gezin dat hun huis dreigt te verliezen leest ontzettend vlot en bevat voor elk wat wils.  Actie, humor, spanning, herkenbare situaties en een aangrijpend achtergrondverhaal zijn de ingrediënten van dit erg fijne jeugdboek voor lezers vanaf 9 à 10 jaar.  De vijf kinderen uit het gezin zijn erg verschillend, waardoor elk kind zich wel met één van de personages kan meten.  Wedden dat je tenminste voor één van hen een boontje hebt? Een jeugdboek dat alles in zich heeft om ook in Vlaanderen en Nederland een favoriet te worden van vele kinderen!

“De Vanderbeekers” van Karina Yan Glaser is het eerste deel in een reeks over een prettig gestoord gezin uit New York dat dreigt te moeten verhuizen.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo en Van Holkema en Warendorf voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789000379958
Verschijningsdatum: 25/01/2022
Aantal bladzijden: 284
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s