Het verhaal van Donker – Marit Kok

Donker wordt bang als de nacht opkomt.  De lichten verdwijnen en schaduwfiguren komen tevoorschijn.  Helemaal alleen, vindt hij het echt griezelig. Tot hij een lichtje ziet en het begint te volgen.  Hij moet zijn angst overwinnen, maar maakt zo al snel kennis met al het moois wat de nacht te bieden heeft.  Kostbare schatten, een zee van rust en de mooiste dromen komen op zijn pad. Hij ontdekt hoe mooi en sfeervol slapengaan kan zijn.

Dit is het debuut van Marit Kok.  Wat startte als een idee voor een kortfilm groeide uit tot een bijzonder prentenboek waarvoor Marit in haar studio het decor met de hand creëerde.  Deze gedetailleerde decors werden gemaakt met een hele resem materialen, van klei tot hout, over plantjes en steentjes tot takjes.  Het resultaat is een bijzonder warm en sfeervol prentenboek dat ouders en opvoeders ertoe aanzet met kinderen over de nacht in gesprek te gaan.  Het is een kans om angsten te overwinnen en het moois wat de nacht te bieden heeft te tonen.  Het fijne verhaal op rijm maakt het plaatje compleet.  Marit Kok bewijst met dit debuut dat ze heel wat in haar mars heeft en doet absoluut smaken naar meer.  Een origineel, sfeervol prentenboek dat vertrouwen zal geven aan kinderen die bang zijn in het donker.

“Het verhaal van donker”, het debuut van Marit Kok, is een verrassend prentenboek waarvan de decors handgemaakt werden.  

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Condor voor dit bijzondere recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐

ISBN:   9789493189805
Verschijningsdatum: 16/02/2022
Aantal bladzijden: 34
Uitgeverij: Condor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s