Een volmaakte eenheid – Tammye Huf

In 1848 verlaat Henry Ierland, dat door hongersnood geteisterd wordt.  Hij hoopt een waardig bestaan te kunnen opbouwen in Amerika en gaat er aan de slag als rondtrekkende smid.  Sarah, een dienstmeid en slaaf wordt door haar eigenaar verkocht en komt op plantage Jubilee terecht.  De twee leren elkaar daar kennen en de aantrekkingskracht tussen beiden is groot.  Samen een toekomst opbouwen is echter zo goed als onmogelijk.  Sarah is de eigendom van de plantage-eigenaar en een relatie tussen een slavin en een vrije man is illegaal en immoreel.  

Tammye Huf baseerde deze historische roman op het ontroerende verhaal van haar betovergrootouders.  Van bij de eerste pagina’s word je meegesleept in dit vlotte en boeiende verhaal.  Fijn is dat waardevolle historische feiten verweven worden met een mooi liefdesverhaal.  Hoewel Sarah op een plantage woont waar de slaven behoorlijk respectvol behandeld worden, is de plantage-eigenaar een grote voorstander van de slavernij.  Op een moment waarop de slavernij door het Noorden van het land in vraag gesteld wordt, blijkt hoe vastgeroest en hoe mensonterend de opvattingen van deze grondbezitters waren.  Een bijzonder verhaal over de ware betekenis van vrijheid, dat je in een ruk uitleest. 

“Een volmaakte eenheid” van Tammye Huf beschrijft het ontroerende, historische liefdesverhaal van de betovergrootouders van de auteur.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor dit ontroerende recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789056727000
Verschijningsdatum: 12/01/2022
Aantal bladzijden: 352
Uitgeverij: Signatuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s