De oppasmuis – Lorenz Pauli & Kathrin Schärer

Merel zit met de handen in het haar!  Ze heeft grote honger en nood aan wat voedsel maar kan haar nest vol eieren niet verlaten.  Muis schiet echter te hulp en wil de eieren best een tijdje warm houden.  Opgelucht vertrekt moeder Merel. Het nieuws over de oppasmuis verspreidt zich snel en Muis heeft bijna handen te kort.  Zeker als de kleine eekhoorns nog extra eieren meebrengen van het spelen…

Het Zwitserse duo, Lorenz Pauli en Kathrin Schärer, werkt vaak samen aan prentenboeken met dieren in de hoofdrol.  De behulpzame Muis biedt aan om voor Merel op te passen en heeft in een oogwenk meer dieren en eieren dan ze onder haar hoede kan nemen. Maar dat oppassen doet ze met verve en hoewel de dieren verlangen om terug naar hun moeders te gaan, hebben ze toch verdriet als ze afscheid moeten nemen van Muis.  Een fijn prentenboek met zachte illustraties in waarheidsgetrouwe natuurtinten dat kinderen die niet zo uitzien naar een oppas zal kunnen overtuigen dat een oppas echt wel leuk kan zijn.  In de klas is het ook inzetbaar om over ouders, kinderen en tijdelijke zorgverleners te praten. Om samen met kinderen vanaf 3 jaar van te genieten.

“De oppasmuis” is een lief verhaal van Lorenz Pauli en Kathrin Schärer over een Muis die oppast op de kinderen van haar dierenvrienden.

Met dank aan L&M Books en Gottmer Uitgevers voor dit lieve recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025775971
Verschijningsdatum: 02/03/2022
Aantal bladzijden: 28
Uitgeverij: Gottmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s