Het mysterieuze verhaal van de tentakeljongen – Richard Pickard

Marina woont in Aaldijk, een kuststadje waar alle rond vis draait.  Vissen kunnen Marina echter niet boeien, veel liever vertelt en verzint ze verhalen.  Op een avond maakt ze op de verlaten pier kennis met Willem, een jongen met tentakels op zijn hoofd en krabbenscharen als handen. Ze sluiten vriendschap en ze neemt de jongen mee naar huis.  Daar is echter niet het hele dorp gelukkig mee, want oude geheimen dreigen aan het licht te komen.

Richard Pickard bracht heel wat van zijn vakanties aan zee door bij zijn grootouders.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn jeugdboekendebuut zich afspeelt in een kuststadje.  Met veel fantasie en mooie dosis empathie vertelt hij het verhaal van een meisje dat zich niet thuisvoelt op de plek waar ze woont en worstelt met het verlies van haar papa die al enkele jaren vermist is.   De kennismaking met een jongen die er uiterlijk heel anders uitziet dan andere kinderen zorgt ervoor dat ze een nieuw doel krijgt en ook een fijne vriend krijgt.  De twee buitenbeentjes belanden in een spannend avontuur met een mooie, positieve twist op het einde.  Thema’s als anders zijn en rouw en verdriet worden op een luchtige manier in het verhaal opgenomen, zonder deze teniet te doen.  Een nieuwe jeugdauteur om in het oog te houden!

“Het mysterieuze verhaal van de tentakeljongen” is het fijne debuut van Richard Pickard over de bijzondere vriendschap tussen een meisje en een jongen met tentakels en krabscharen.

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans en Uitgeverij Billy Bones voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789030508328
Verschijningsdatum: 18/02/2022
Aantal bladzijden: 304
Uitgeverij: Billy Bones

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s